Nu mai putem zice femeie gravidă?

Citeam azi despre ultima noutate de corectitidine politică din Anglia, un vârf de neimaginat dat de BMA, asociatia medicală britanică (la care sunt și eu membru alături de cei 156.000 de medici de aici).

Am fost oarecum avertizati sub forma de ghidaj să nu mai spunem ”mămici în așteptare”. Termen umbrelă ales pervers pentru că ușor poate însemna același lucru cu Femei însărcinate sau Viitoare mămică, pentru că acești termeni tradiționali pot jigni pe transexualii bărbați/masculi sau pe cei între sexe. De exemplu cazul unui om născut femeie care apoi a devenit bărbat cu ajutorul hormonilor (dar încă nu a făcut operația de schimbare de sex) și legal e bărbat, dar vrea să nască…deci pentru un asemenea caz (unul singur în Anglia) imediat trebuie să aruncăm cu ghidaje etice cât mai pagân se poate și să schimbăm moralitatea creștină. De la necredincioși până la credincioși am auzit indignare, chiar mămici care mi-au spus că s-ar simți jignite să fie denumite „persoane gravide” în loc de mămici în așteptare sau similar. Nu ar trebui să ne mai mire ca într-o lume care Îl respinge pe Dumnezeu de peste tot să fie mulți care se bucură de astfel de ghidaje.

Ryrie concluziona despre mintea omului care nu e salvat ca fiind fără pricepere (Romani 1:28), deșartă (Efeseni 4:17), întinată (Tit 1:15), orbită ( 2 Corinteni 4:4), întunecată (Efeseni 4:18) și lipsită de acea facultate critică (Romani 3:11 “Nu este niciunul care să aibă pricepere. Nu este niciunul care să caute cu tot dinadinsul pe Dumnezeu”).

Mă gândesc automat la vorbele lui Pavel către Timotei: „Căci va veni vremea când oamenii nu vor putea să sufere învăţătura sănătoasă, ci îi vor gâdila urechile să audă lucruri plăcute şi îşi vor da învăţători după poftele lor.” (2 Timotei 4:3)

Satan orbește mintea omului necredincios astfel încât să nu mai accepte Evanghelia (2 Corinteni 4:4). Cu alte cuvinte Satan se va folosi de orice mijloc al sistemului lumesc pentru a-i împiedica pe oameni să gândească cu limpezimea minții creștine care ar putea să-i ducă în Împărăția lui Dumnezeu (Coloseni 1:13 și 1 Ioan 2:15-17).

Trebuie să iubim oamenii și aproapele nostru, dar să urâm păcatul. Am ajuns într-o lume în care nu mai putem zice femeie gravidă ca nu cumva să jignim pe cineva, dar problema multor Biserici e să mute enoriașii dintr-o parte în alta mai degrabă de a duce Evanghelia oamenilor. Biserica trebuie sa fie relevantă timpului nostru care ne afectează din ce în ce mai mult.

Chiar dacă lumea în care trăim e infectată satanic în diverese moduri, credinciosul poate trăi o viață de victorie și de împliniri prin credința în Cristos care a câștigat victoria asupra lui Satan (1 Ioan 5:4-5).

Îmi place de Petru Țuțea care zicea că în creștinism și infractorul poate ajunge sfânt doar prin Cristos, astfel pe această scară și analbafetul dacă e în Cristos devine superior geniului laic. Salvarea e la Cristos, iar noi nu judecăm, dar cred că trebuie să evanghelizăm și să pătrundem în societatea laică mai mult cu mesajul lui Cristos, altfel vom ajunge și mai persecutați de corectitudinea politică a laicilor formatori de opinie și valori sociale. Oare cât mai poate rabda Dumnezeu mocirla în care ne complacem?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s