Creștinismul nivelator

14947464_989446287831446_7447720611686432889_n

“Ura de rasă (nazismul) și ura de clasă (comunismul) au făcut destule ravagii în istorie chiar dacă înainte purtau alte nume sau nu purtau nici un nume. Apoi a venit religia ce e responsabilă de alte milioane de victime. Oamenii au suferit mereu în urma a cum arătau, cum se comportau, cum se îmbrăcau, de unde veneu și în ce fel credeau.
Creștinismul a venit nivelator aducând în lume conceptul uitat de dragoste. Iar dragostea acoperă zice Pavel, nu schimbă.
Nici iudeu, nici grec, nici rob, nici slobod, nici bărbat, nici femeie ci toți una în Hristos scrie Pavel galatenilor. Nimeni să nu-și mai ceară scuze pentru culoarea ochilor, nici pentru alte lucruri ce ne fac frumoși de deosebiți. Păcatul trebuie urât din toată inima iar omul trebuie iubit din toată inima.
Sigur că e un balet pe sârmă în lumea corectă politic unde domnia minorității peste majoritate începe să devină stânjenitoare, dar sigur că în dragoste totul poate prinde contur. Dumnezeu nu face greșeli iar dacă unii sunt născuți să sufere din cauza unui handicap, ceilalți sunt făcuți ca să ajute. Ajunge handicapul ca parte a suferinței, fără a mai provoca și noi durere.”

Fragment din cartea ”Consiliere creștină multidisciplinară” de Pastor Dr Vladimir Pustan și Dr Vlad Schlezak (medic psihiatru creștin)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s