Implică-te și tu

  1. Lucrul în echipa multidisciplinară

Așa cum s-a tot menționat în această carte, este foarte important să existe spiritul de lucru în echipă. Medicul, pastorul, asistentul social și psihologul fac echipă pentru a aduce cel mai bun serviciu de ajutor pacientului. Totul este sub coordonarea și mila lui Dumnezeu, dar trebuie să știm că noi ca oameni ne-am făcut partea. Acest model de lucru este reflexia conceptului bio-psiho-socio-spiritual pe care se bazează această terapie. Săptămânal echipa se va întâlni și va discuta cazurile complexe și se vor lua decizii multidisciplinare care trebuie să fie documentate.

 

  1. Coordonatorul creștin de îngrijire

Ideal acest coordonator de îngrijire trebuie să fie un asistent social, deși pot fi și oameni din biiserică ce doresc să se roage pentru cei suferinzi și care sunt dispuși să preia sarcinile pe care le presupune această poziție. Poate efectua vizite anunțate la domiciliu pentru ajutorul suferindului, se poate ruga pentru suferind și familia lui și poate facilita vizite la medicul de familie, vizită la spital dacă este necesar și aducerea la următoarea programare de consiliere, dacă este necesar. Dacă pacientul dorește, acest coordonator creștin de îngrijire poate să faciliteze și aducerea acestuia la biserică, devenind practic și un element activ de evanghelizare. Acesta va putea face planuri de îngrijire pe termen scurt, mediu și lung și va putea face vizite la domiciliul pacientului, sau chiar la spital dacă acesta este internat. Va fi o legătură între domeniile multidisciplinare și un pilon în continuitatea și succesul terapeutic. Se va putea ocupa și de ajutorul social al pacientului, de sprijin pentru beneficiile sociale, șomaj, centre de plasament, adăposturi, chirii sociale, dacă este cazul. Poate să recomande o sesiune devansată sau internarea dacă este necesar.

 

Pentru detalii suplimentare luați legătura cu Valentin Coman și Vlad Schlezak.

 

 

  1. Consilier Creștin Multidisciplinar

 

  1. Acesta trebuie să fie neapărat un creștin cu chemare în această direcție, iar în mod ideal să fie un medic, un medic psihiatru, un asistent social, un psiholog sau psihoterapeut. Consilierii creștini multidisciplinari pot fi și oameni din Biserică care pe lângă chemare sunt dispuși să fie pregătiți pentru această poziție. În anul 2016 Dr Vlad Schlezak dorește să înceapă cursurile Școlii de Consiliere Creștine Multidisciplinare în parteneriat cu Pastor Vladimir Pustan. Formarea în metodologie se poate solicita și de către pastorii altor Biserici care doresc să devină și mai competenți în acest domeniu complex. Consilierii pe care îi formăm vor trebui să respecte criteriile de eligibilitate (formularul este disponibil la cerere), să treacă de proba teoretică și practică și să-și revalideze tot la 2 ani competențele în această metodologie cu autorii (Pastor Vladimir Pustan și Dr Vlad Schlezak). Dorim ca să formăm consilieri creștini multidisciplinari competenți, credibili care să poată ajuta cât mai mulți oameni suferinzi, indiferent de locația și cultul de apartenență. Interesul primordial este de a ajuta omul conform învățăturii Biblice, nu de a selecționa ajutorul pe criterii confesionale sau de a oferi ajutor parțial sau chiar mai rău, de a refuza să-l ajutăm pe aproapele nostru. Pentru mai multe detalii despre abordarea, auditarea creștină personală în domeniile de mai sus consilierii sunt încurajați să participe la cursurile Școlii de Consiliere Creștină Multidisciplinare unde vor putea aprofunda aceste noțiuni și vor putea învăța practica bună atât din punct de vedere științific cât și creștinesc. Fără o certificare a autorilor (ex: Școala Creștină de Consiliere, examen teoretic, pratic, revalidare etc) consilierii nu vor putea consilia competent folosind metoda propusă de noi.

 

 

  1. Personal recomand ca sesiunile să nu se desfășoare solitar, și există motive întemeiate de siguranță pentru consilier și client în acest sens, dar și de evitare a posibilielor acuzații false și abuzuri. De exemplu un pacient paranoic poate să acuze consilierul de o mulțime de lucruri și poate deveni agresiv considerând cu tărie că consilierul ar face parte dintr-o organizație ce complotează împotriva sa, sau o pacientă cu probleme de personalitate și rău intenționată (poate chiar sub influența drogurilor) poate aduce acuzații sexuale sau de altă natură, sau tot felul de lucruri false care ar distruge nu doar terapia, dar și reputația conislierului și a serviciului. Întotdeauna am cu mine un chaperone, adică o persoană care cu confidențialitatea necesară este martor la sesiune (și nu are intervenții în timpul sesiunilor) decât în caz de urgențe. Sesiunile trebuie să se desfășoare în cadru confidențial și de siguranță și să respecte sistemul de programări.

 

Pentru detalii suplimentare, oraganizare de cursuri, înscrieri, vă rugăm să luați legătura cu Vlad

Schlezak.

 

  1. Parte din echipa de rugăciune specială pentru acest departament.

 

Luptele spirituale sunt mari în acest domeniu și este nevoie mare de o echipă de rugăciune specială în acest sens. Adițional, departamentul este susținut și de rugăciunea generală a Bisericii Sfânta Treime.Pentru detalii suplimentare vă rugăm să luați legătura cu Valentin Coman.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s