Despre cei mai saraci

Cateva ganduri ce le-am avut dimineata asta in legatura cu cei mai saraci. “Săracul este urât chiar și de prietenul său, dar bogatul are foarte mulţi prieteni. Cine dispreţuiește pe aproapele său face un păcat, dar ferice de cine are milă de cei nenorociţi.”‭‭Proverbele‬ ‭14:20-21‬ ‭Din pacate de multe ori asa este. Ne facem prieteni pe baza propriilor noastre interese. De aceea ii evitam pe saraci, ne chiar enerveaza si intretinem relatii si prietenii doar cu cei bogati pentru ca sa ne atingem scopurile noastre egoiste. Pe un crestin trebuie sa-l intereseze oamenii in functie de ceea ce poate face pentru ei si nicidecum de ceea ce ar putea obtine de la ei. Bogatul are multi prieteni dar niciodata nu va stii cati sunt adevarati, adica prieteni care sa-l iubeasca pentru ceea ce este nu pentru ceea ce are – bani, functie, pozitie, influenta etc.

Este pacat sa-i dispretuim pe saraci pentru ca Domnul i-a ales- “Ascultaţi, preaiubiţii mei fraţi: n-a ales Dumnezeu pe cei ce sunt săraci în ochii lumii acesteia ca să-i facă bogaţi în credinţă și moștenitori ai Împărăţiei, pe care a făgăduit-o celor ce-L iubesc?”‭‭Iacov‬ ‭2:5‬ ‭

Cei care au mila de saraci sunt fericiti. Sa nu uitam ca Domnul nostru Isus Cristos s-a nascut ca om sarac dupa standardele omului. Bogatia noastra sa fie sus!

Dumnezeu sa va binecuvanteze!🙏🏻

Dr Vlad Schlezak, Londra

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s