Destinația creștinului – de Dr Vlad Schlezak 

“Tată, vreau ca, acolo unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pe care Mi i-ai dat Tu, ca să vadă slava Mea, slavă pe care Mi-ai dat-o Tu, fiindcă Tu M-ai iubit înainte de întemeierea lumii.” Ioan 17:24

Un verset fantastic pe care îl folosesc în consiliere, într-un capitol fantastic. Capitolul ne revelează conversația dintre Isus și Tatăl. Versetul ne spune că orice creștin care moare merge în cer pentru că Isus Cristos s-a rugat ca să fie așa, iar Tatăl ascultă întotdeauna rugăciunea Lui conform (Ioan 11:41b-42): „Tată, Îţi mulţumesc că M-ai ascultat. Știam că totdeauna Mă asculţi, dar vorbesc astfel pentru norodul care stă împrejur, ca să creadă că Tu M-ai trimis.”

 

Corelez mereu partea psihiatrică cu studii ale riscurilor imense ale autovătămării (vezi detalii în cartea Lanțurile Diavolului și cursurile de consiliere creștină multidisciplinară) cu partea spirituală creștină, iar rezultatele sunt deosebite cu ajutorul Domnului. Când ai speranță sfântă (nu lumească care să te amăgească și să te facă să cazi și mai mult), atunci nu ai cum să-ți tai venele ca preoții lui Bal, nu ai cum să te automutilezi sau sinucizi pentru că înțelegi din Cuvânt că trupul tău nu mai este al tău ci al Domnului și e Templul Duhului Sfânt. Astfel, apostolul Pavel ne scrie din pușcărie să ne bucurăm și să nu ne îngrijorăm. El știa clar unde ajunge . Și tu ca și creștin trebuie să știi! Nu lăsa lumea și pe Satan să te devieze de la traiectoria numită Cristos și astfel să-ți fure pacea și veșnicia.

 

Domnul este pro-viață (Ezechiel 33:11), deci vrea ca să trăiești chiar dacă boala (psihică, spirituală) și Satan te mint zicându-ți să te sinucizi. Sinuciderea este ireversibilă și niciodată nu este o soluție la problemele tale. Este scris: „Doresc Eu moartea păcătosului?”, zice Domnul Dumnezeu. „Nu doresc Eu mai degrabă ca el să se întoarcă de pe căile lui și să trăiască?” Ezechiel 18:23

Am fost creați pentru veșnicie, deci nu te juca cu sufletul tău.

De-a lungul anilor am lucrat cu zeci de oameni cu tentative grave de suicid. Unii chiar s-au sinucis. Mulți oameni se sinucid pur pe bază emoțională și din lipsă de speranță, lipsă de-a se putea ancora de ceva în viață (i-a părăsit Lăcrămioara, Gheorghe nu le acordă atenție, Paraschiva e deprimată și neînțeleasă, Ion nu mai are pentru cine/ce să existe etc.), alții psihotici (vocile le spuneau asta), alcoolul era consumat de voie în primele 6 ore înainte de actul sucidar sau de autovătămare la mulți. Etc. Este important de știut că mulți dintre cei care au supraviețuit mi-au spus că nu vor mai face așa prostie niciodată și că vor să trăiască. Fă-L pe Dumnezeu fundamentul vieții tale, ancorează-te de El și Cuvântul Său și lasă-L la cârma vieții tale! Oamenii dezamăgesc, dar El niciodată nu dezamăgește! Creștinul autentic va ajunge în Cer.

 

Ajutați pe aproapele vostru! Duceți-l la medic (majoritatea problemelor sunt tratabile, iar lipsa tratamentului duce la tulburări mintale și mai grave și creșterea riscurilor). Rugați-vă pentru el! Spuneți-i de Cristos !

Le spuneam studenților de la consiliere că probabil cele mai cutremurătoare versete le găsesc în Ezechiel 3:17-19. Ni se cere să spunem oamenilor de Dumnezeu ca să-i întoarcem de la calea lor cea rea. Dacă refuză e alegerea și problema lor, dar dacă noi refuzăm să le spunem de Domnul atunci e problema noastră (Domnul va cere sângele lor dacă vor muri din mâna noastră). La fel de groaznic e să-ți zică Domnul că nu te cunoaște după ce pe pământ ai fost un creștin ipocrit, neautentic.

 

Dacă iubești pe aproapele tău n-ai cum să nu-i spui de Cristos, n-ai cum să-i refuzi tratamentul medical lasându-l să se chinuie și n-ai cum să nu-o dai o bucată de pâine. Alege viața și unica cale: Cristos!

Restul e ceartă dogmatică care a făcut și va mai face victime.

Prietenul Nicu Geantă îmi spunea ca “destinația creștinilor înseamnă relevanța, iar relevanța lipsește la mulți.”

Dumnezeu să vă binecuvinteze!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s